Webáruház értékesítés

18 jún.

Webáruház értékesítés

A webáruház értékesítéseinek megítélése

A webáruház olyan interneten keresztül elérhető bolt, ahol a vevő az általa kiválasztott terméket virtuális módon rendelheti meg. A virtuális vásárlás folyamata a regisztrációtól a kiválasztáson át a visszaigazolásig több folyamatot is magába foglal. A következőkben azoknak az ügyleteknek az adójogi megítélését tárgyaljuk, amikor a vevő a belföldön működő webáruháztól birtokba vehető dolgot rendel meg.

A virtuális vásárlás folyamata magában foglalja az előzetes regisztrációt, a honlapon megjelenített árukatalógusban való böngészést, a termékek kiválasztását és kosárba helyezését, a kosár tartalmának frissítését és törlését, a teljesítési és szállítási feltételek kiválasztását, a pénztárban való fizetést, a megrendelés leadását, valamint a szolgáltatótól a megrendelésre küldött visszaigazolást.
Tekintettel arra, hogy az ügylet tárgya birtokba vehető dolog átengedésére irányul, amelynek folytán a vevő tulajdonosként való rendelkezésre szerez jogosultságot, a webáruház és a vevő között termékértékesítés valósul meg.

A webáruház értékesítése más tagállambeli adóalany részére...

Bővebben


Megjelent: 220 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. augusztus 24., péntek 15:33
Tovább a kategóriában: « Honlap sablonok